ایران و استعمار سرخ و سیاه یا نه شرقی، نه غربی؛ جمهوری اسلامی
اثر پروانهای:
الهام علیف تصمیم به ساختن سد میگیرید
برای افتتاح سید ابراهیم رئیسی را دعوت میکند
ابراهیم رئیسی با هلیکوپتر برمیگردد
هلیکوپتر سقوط میکند
محمود احمدی نژاد با پیراهن سفید در مجلس حاضر میشود
خبرنگاری ناراحتیش را توییت میکند
داستان هتل نیویورک رو میشود
والترک
اگرچه در نظریه آشوب بال زدن یک پروانه در برزیل میتواند، باعث اثر پروانهای و ایجاد تندباد در تگزاس شود، ولیکن مناسبات جهانی با اندکی بالا و پایین همچنان مثل گذشته است؛
جنگ سرد ادامه دارد. بلوک غرب {جهان اول} و بلوک شرق {جهان دوم} در تنازع میان خود، کشورهای غیر متعهد {جهان سوم} را هم درگیر میکنند و در این مسیر تمام تلاش خود را به لحاظ سیاسی، اقتصادی و .... انجام میدهند تا کشورهای غیر متعهد را یارکشی کرده و در تیم خود داشته باشند.
جهان سوم اصطلاحی برای تقسیمبندی کشورهای خارج از دو تقسیم جهان اول و دوم بود ولیکن با ترجمه اشتباه معمولاً به کشورهایی با وضعیت اقتصاد و توسعهیافتگی ضعیف اطلاق میشد.
در این میان ایران تا قبل از انقلاب شکوهمند جمهوری اسلامی ایران در زمره کشورهای بلوک غرب به شمار میآمد؛ ولیکن با اشتباه تاکتیکی ایالات متحده امریکا و جیمی کارتر، دقیقاً اتفاقی که در عراق کنونی و برای سلطه ایالات متحده امریکا در آن رخ داد، سال 1357 برای سلطه ینگه دنیا بر ایران شکل گرفت. در عمل تیم بلوک غرب یکی از مهرههای کلیدی خود را تحت عنوان ایران از دست داد.
با شعار نه شرقی، نه غربی؛ جمهوری اسلامی عملاً ایران استقلال و جدایی خود از وابستگی به بلوک شرق و غرب را اعلام کرد. امریکا سالها تلاش کرد تا بتواند دوباره با انواع و اقسام بازیها همچون توهین، تحریم، تحقیر و حتی توسل به رفتارهای خصمانه ایران را بعنوان یار خود داشته باشد، اما ایران زخم خورده از امریکا اینبار کاملاً با سیاست و شجاعانه عمل کرد. بلوک شرق هم اگرچه تلاش کرد تا ایران را در گروه یاران خود داشته باشد، اما همکاری ایران با آنها صرفاً در روابط دوجانبه و منطقهای همچون شریک سیاسی و امنیتی و اقتصادی خلاصه شد.
اقتدار ایران در رویارویی با تحولات منطقه همچون عملیات وعده صادق خبر از ایجاد جهانی جدید باعنوان جهان چهارم میدهد. بعد جدیدی که الهام بخش بسیاری از کشورها برای تن ندادن به سلطه و رهایی تا استقلال است. موضوعی که در مراسم تشییع شهید جمهور و عروج شهادتگونه وی و همراهان، از رفتار سایر کشورها در مواجه با این امر کاملاً ملموس است و حضور جزیره باثباتی باعنوان ایران در این منطقه و سیاستهای عالمانه آن علیرغم وجود مشکلات در ابعاد اقتصادی و اجتماعی داخلی؛ جبهه نبرد بلوک غرب و بلوک شرق را از غرب آسیا (خاورمیانه) به سمت شرق آسیا (تایوان و چین) هدایت کرد.
ایران نشان داده بازیگر ماهری در زمان بحران است. هر کجا بحران به حال خود رها شود و به سرعت حل نشود زمین بازی جدیدی در اختیار ایران قرار میگیرد.
ایران تقریبا برنده اغلب رقابتهای استراتژیک سیاسی و امنیتی- نظامی در منطقه است اما در بعد اقتصادی و فرهنگی کارنامه خوبی نداره و همین امر تداوم موفقیتهای منطقهای او در بلند مدت را شکننده میکند.